Kapellentreffen 2015

Is het éénmalig of is er een nieuwe traditie geboren. Het Kapellentreffen in Sjweikese, georganiseerd door de Sjwenskes, inclusief de Beesehofkapel. Deze laatste kon natuurlijk niet ontbreken op dit concours van de betere kapellen in de wijde omgeving. Maar liefst 8 kapellen streden om de muzikale eer als beste uitgeroepen te worden door een zeer deskundige jury, onder leiding van niemand minder dan Ron Simons, het opperhoofd van het Boerebloasfestijn  uit Genhout. Ron werd geassisteerd door Rianne, prinses van Prins Jasper I van de Pötters in Puth, Jeugdprins Mica en Prins Peter VII van de Sjwenskes. Uiteraard waren de prinsen incognito.

De Moezeband uit Holtum moest aftrappen en maakte er een spektakel van. Ze hadden een grote gunfactor van het publiek en knalden in de prijzen met hun uitvoering van het verplichte nummer “Pipi Langkous”.

Verder was er een kapel die steeds te laat begon (“te laat begoosj”), er was de Botkoulkapel uit Puth, uiteraard onze eigen Beesehofkapel, De Elenjers (Ellende verzekerd). Uit Munstergeleen de kleurenblindekapel “Bontj en Blauw” , een kapel die “Gein Idee” hadden waar ze mee bezig waren, en tenslotte een kapel die t maar liet lopen “Loat mer Goan”. Het deed er eigenlijk niet toe wie gewonnen had, eerlijk gezegd weet ik dat ook niet meer. In elk geval heeft het helaas schraal aanwezige Sweikhuizens publiek gewonnen, want het was een leuk feest, vooral ook de “jam sessie” aan het slot, waarbij alle kapellen tegelijk diverse liederen ten gehore brachten in een ongeorganiseerde muzikale apotheose.

Heel veel dank aan Marc en Sanne Heijboer-Caelen die met dit spektakelstuk een mooi slotakkoord hebben gebracht voor het 4x11 Jubileumjaar van de Sjwenskes en het 30 jarig bestaan van de Beesehofkapel. We hebben er van genoten. Applaus.

Zie hier nog meer foto's