Sjwenskes » Prinsengalerij » Euver ós Hoogheden

Euver ós hoogheden

 

In een afgeladen Rector Raevenhuis in Sweikhuizen werden op zaterdag 2 en zondag 3 februari de nieuwe carnavalsheersers over het Sjwenskesriek uitgeroepen.

 

Zaterdagavond 2 februari konden de vele bezoekers van de 36e Sjweikeser revue genieten. Artiesten uit eigen dorp lieten met hun muzikale en kolderieke acts zien welke talenten Sweikhuizen rijk is. Aan het eind van de avond werd afscheid genomen van de prins Marcel de 2e.

 

Daarna werd Julian Day uitgeroepen als de prins Julian de 1e

Julian is geboren in Newmarket in Engeland, maar sinds zijn 5e levensjaar getogen in Geleen omdat hij een Engelse vader had en “Gelaense” moeder. Inmiddels woont hij al acht jaar in Sweikhuizen en is een echte carnavalsvierder.

Hij wandelt graag en voetbalt nog af en toe bij de veteranen van Fortuna. In het verleden heeft hij ook nog twee seizoenen bij de Sweikhuizer Boys gevoetbald en toen de laatste promotie van de Boys mogen meemaken. Hij is groot fan van West Ham United uit Oost-Londen. Een andere grote hobby is fotografie.

Hij is werkzaam bij de afdeling Sociale Zaken van de gemeente Sittard-Geleen en is daar vooral bezig met het behandelen van bezwaren en (hoger) beroepen op het gebied, van uitkeringen, WMO en leerlingenvervoer.

Prins Julian zal regeren onder het motto:

Auch al is de gemeinte Beekdaelen gans nuuj,

veer kriege in os Sjwenskesriek ein prachtige Vastelaovesbuuj!

Es prins loup ich daobie gaer veurop

en zètte veer saame alles op de kop

 

Op zondagmiddag was de beurt aan de jeugd. Na een leuke en vlotte “kuusjkesmiddag” werd eerst afscheid genomen van jeugdprins Colin. Hij heeft op een geweldig enthousiaste wijze kleur gegeven aan de jeugdcarnaval.

Vervolgens werd Mirre Fuchs als nieuwe heerseres over de jeugd van Sweikhuizen uitgeroepen. Zij staat te trappelen om straks naar het Graaf Huyn College in Geleen, waar zij de nieuwe stroom “focus” zal gaan doen. Momenteel zit zij nog in groep 8 van de basisschool in Puth.  Zij is de benjamin van de familie Fuchs, een familie die een zeer warm hart heeft voor de carnaval. Ouders en oudere broer en zus doen al jaren mee met de revue en broer Tibbe was twee jaar gelden jeugdprinses.

Mirre speelt hoorn bij de koninklijke fanfare van Puth en danst bij Fame in Spaubeek.